Thursday 30 September 2010

Kadınsal benzetmeleri hakaret olarak kullanan/algılayan erkekler toplanın hele bir şey anlatıcam

Sevgili canlar, malum bir erkeğin diğerine hakaret etmek, ya da onu küçük düşürmek için kullandığı benzetmeler arasında dişilere ait özellikler önemli bir yer tutar. Akılları sıra kadınların ne kadar yeteneksiz, vasıfsız, aciz olduklarına vurgu yaparlar. Örneğin: kız gibi futbol oynamak, karı gibi ağlamak, kancık gibi kırıtmak bunlardan yalnızca bir kaçıdır.

Bu hakaretleri edenin ve hakarete maruz kalıp sinirlenenin zeka seviyesi arasındaki ilişki korelasyonel olarak +0,80 ile +0,90 arasında seyreder. Zeka seviyeleri arasında ilişkinin artı boyutlu olması ikisinin de geri zekalı olduğunu gösterir mi? Eğer yukarıdaki önermeleri sık sık kullanıyorlarsa evet. Bu bireylerin kültürel seviyesi zekalarından daha da vahimdir. Zira kültürel farkındalık çevrenin etkisiyle şekillendiğinden, etraflarında kendilerine benzeyen (korelasyonel açıdan -anladın sen onu-) bir çok insan barındırıyorlar demektir.

Ben derim ki hiç bulaşmayınız sevgili dostlarım, eğer kendinizi "o" gruba ait hissetmiyorsanız hiç etkileşime girmeyiniz. Zira ne demiş Lev Vygotsky, "Zeka gelişimi kişisel yapının çevre ile etkileşimiyle yön alır ve buna göre şekillenir." (Eğitim Bilimleri mode on)

No comments: